Region

Požar na području opštine Marčana u Istri lokalizovan, vatrom zahvaćeno 15 hektara rastinja i šumskog drveća

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2024

-

20:59

Požar na području opštine Marčana u Istri lokalizovan, vatrom zahvaćeno 15 hektara rastinja i šumskog drveća
Požar na području opštine Marčana u Istri lokalizovan, vatrom zahvaćeno 15 hektara rastinja i šumskog drveća - Copyright TANJUG/FOTO HINAJURE DIVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Lokalizovan je požar na području Opštine Marčana u Istri koji je planuo u subotu oko 15 sati, a vatrom je zahvaćeno 15 hektara trave, niskog rastinja i belogorične šume, saopštila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Požar je lokalizovan u 17.30 sati. Izgorelo je 15 hektara trave, niskog rastinja i belogorice, prenela je agencija Hina.

Na intervenciji gašenja učetvovalo je 33 vatrogasaca s 14 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne brigade (JVP) Pula, i lokalnih dobrovoljnih društava, DVD Ližnjan, DVD Medulin, DVD Marčana i DVD Pula, kao i dva protivpožarna aviona kanadera, dodaju iz HVZ-a.

Uz vatrogasce, angažovani su zaposleni u Hrvatskim šumama i HEP-u, kao i građani koji su štitili svoje parcele.

Komandir vatrogasne jedinice Istarske županije Dino Kozlevac ranije popodne je izjavio da objekti nisu ugroženi, ali pozvao je sve meštane s područja Marčana na oprez, da brinu o svojoj imovini i zalivaju svoju okućnicu.

"Objekti nisu ugroženi, ali pozivam sve meštane s ovog područja da budu oprezni i da brinu o svojoj imovini", poručio je komandir vatrogasne jedinice Istarske županije istakavši da je vatrogascima je gašenje otežavao jak vetar.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa