Region

Dodik: Srpski narod ne sme da izgubi identitet, važno je vraćati se Petru Kočiću

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2024

-

14:23

Dodik: Srpski narod ne sme da izgubi identitet, važno je vraćati se Petru Kočiću
Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da srpski narod ne sme da izgubi svoj identitet i da je zato važno vraćati se Petru Kočiću, "koji je učio Srbe da istraju".

"Samo oni koji istraju mogu da uspeju", rekao je Dodik obraćaujući se prisutnima na svečanosti povodom 59. "Kočićevog zbora" na Manjači.

Dodik je istakao da su Srbi ponosni što imaju velikana kao što je Petar Kočić, i da prisustvo velikog broja ljudi na "Kočićevom zboru" pokazuje da se ceni i poštuje njegova borba za istinu i slobodu srpskog naroda.

"I danas smo pod istim tutorima i onih koji bi da ukinu našu slobodu. Ovo je naša zemlja i naše verovanje, identitet, narod i naš Petar Kočić. Usmereni smo ka istom cilju da se borimo za konačnu slobodu", rekao je Dodik, prenela je Srna.

On je istakao da Republika Srpska ovaj događaj obeležava zajedno sa Srbijom i to zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Upravo nam to jedinstvo treba da se okupimo u globalno teškom vremenu. Moramo ostati okupljeni i samo takvi možemo dočekati dobra rešenja u ovakvom svetu. Ako budemo razjedinjeni, kao što je o pitanju Šmita, to moramo odbaciti. Moramo braniti Republiku Srpsku, nemamo drugog načina", naveo je Dodik.

Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

 

Predsednik Republike Srpske je naglasio da je cilj jasan, zbog čega je najlakše naći put.

"Cilj je da se povežemo što više sa Srbijom. To govori i Deklaracija koju smo potpisali na Sverpskom saboru, u kojoj se kaže da nema bosanskih ili nekih drugih Srba, već samo Srbi. To su smislili oni koji su nas hteli podeliti. Protiv toga se borio i Petar Kočić", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je Deklaracija najsnažniji dokument savremene srpske istorije i ukazao da je borba za očuvanje srpskog jezika jedan od prioriteta.

"Ne sumnjam u Srbiju i njeno rukovodstvo, ne sumnjam u naš srpski narod. Kočić nas je učio kako treba istrajati. Ko se koleba ne može uspeti. Kočić je žrtvovao svoj život, ali je bio uveren u ideju slobode", naglasio je Dodik.

Komentari (0)

Evropa