Region

Dodik: Neprihvatljiv stepen nesigurnosti predstavnika Srpske u Sarajevu

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2024

-

15:19

Dodik: Neprihvatljiv stepen nesigurnosti predstavnika Srpske u Sarajevu
Dodik: Neprihvatljiv stepen nesigurnosti predstavnika Srpske u Sarajevu - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je neprihvatljiv stepen nesigurnosti koji imaju predstavnici Srpske u Sarajevu, što se pokazalo i danas napadom na vozilo u kojem je bio ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić.

"Isključiva odgovornost za sigurnost je na federalnim i kantonalnim policijskim organima. Potrebno je da se protiv napadača pokrene postupak u skladu sa zakonom", napisao je Dodik u reagovanju na platformi Iks.

Vozilo u kojem je bio ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić danas je u Sarajevu bilo meta napada drugog automobila čiji je vozač presekao putanju kretanja i zaletao se prema vozilima u kojima su bili ministar i njegovo obezbeđenje, saopšteno je iz Ministarstva bezbednosti, koje od nadležnih traži da identifikuju i adekvatno kazne počinioce. Više o tome možete pročitati OVDE.

"Republika Srpska je posveća borbi protiv terorizma"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je borba protiv terorizma obaveza celokupnog slobodnog sveta i da je u tom kontekstu značajna poseta direktora CIA Vilijama Bernsa BiH.  

Dodik je rekao da je Republika Srpska posvećena toj borbi i da pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti.  

"Republika Srpska nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet BiH shodno Dejtonskom sporazumu i secesija nikada nije bila naša politika. Ali Republika Srpska ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma", napisao je Dodik na platformi Iks. 

On je podsetio da je BiH zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda i da s toga ohrabruje stav Bernsa da odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim etničkim zajednicama.

Berns je juče boravio u iznenadnoj poseti Sarajevu, gde je razgovarao sa članovima Predsedništva BiH, ministrom spoljnih poslova u Savetu ministara Elmedinom Konaković i direktorom Obaveštajno bezbednosne službe BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa