Region

Hrvatska policija sprovodi istragu zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u Kninu

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2024

-

21:25

Hrvatska policija sprovodi istragu zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u Kninu
Hrvatska policija sprovodi istragu zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni" u Kninu - Copyright TANJUG/FOTO HINA/MIROSLAV LELAS

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Šibeniku sprovodi istragu zbog toga što su bivši pripadnici Devete bojne Hrvatskih odbrambenih snaga na čelu sa komandantom Markom Skejom danas, nakon obeležavanja vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Portparol šibensko-kninske policije Sanja Baljkas rekla je da je policija kamerama sve snimala i da je u toku istraga da bi se utvrdilo da li ima elemenata prekršaja, preneo je Nacional.

"Obeležavanje Oluje u Kninu je prošlo dostojanstveno. Proslavi je prisustvovalo oko 6.000 ljudi. Vezano za događaj na trgu pregledamo snimke nakon kojih ćemo znati nešto više o tome šta se tačno dogodilo", kratko je Baljkas rekla za Hinu.

Pozdrav "Za dom spremni" prvi put su upotrebile ustaše u 30-im godinama prošlog veka i bio je službeni pozdrav u ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, dok su ga 1991. godine neoustaše iz paravojne formacije Hrvatske obrambene snage (HOS) uzele kao svoj slogan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa