Region

U bolnici u Zagrebu preminulo dete (7) nakon operacije krajnika, Ministar zdravstva: U toku unutrašnji nadzor

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2024

-

12:08

U bolnici u Zagrebu preminulo dete (7) nakon operacije krajnika, Ministar zdravstva: U toku unutrašnji nadzor
U bolnici u Zagrebu preminulo dete (7) nakon operacije krajnika, Ministar zdravstva: U toku unutrašnji nadzor - Copyright Tanjug/HINA/Siniša Kalajdžija

veličina teksta

Aa Aa

U zagrebačkoj bolnici "Sveti Duh" sedam dana nakon operacije krajnika preminulo je dete (7), uprkos svim pokušajima reanimacije.

Iz bolnice je saopšteno da dete preminulo juče, gde je dopremljeno kolima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije-ispostava Zaprešić, u ranim jutarnjim satima i u tom trenutku, kako se navodi, nije imalo vitalne funkcije.

Bolnica je odmah o slučaju obavestila Ministarstvo zdravstva i policiju, te pokrenula postupak unutrašnjeg nadzora da bi se ispitale sve okolnosti.

Telo deteta je prebaceno u Zavod za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu radi obdukcije kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, preneli su hrvatski mediji.

Ministar zdravstva Vili Beroš kratko je potvrdio da je u toku unutrašnji nadzor u bolnici Sveti Duh u kojoj je preminuo sedmogodišnji dečak, sedam dana nakon operacije krajnika u istoj medicinskoj ustanovi.

"Nakon toga ćemo odlučiti treba li slati zdravstvenu inspekciju", rekao je Beroš.

"PU zagrebačka upoznata je s događajem i utvrđuje sve okolnosti ove tragedije", navode iz Policijske uprave Zagreba.

Komentari (0)

Evropa