Region

Milatović pozvao na sastanak lidere svih parlamentarnih stranaka

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

10:30

Milatović pozvao na sastanak lidere svih parlamentarnih stranaka
Milatović pozvao na sastanak lidere svih parlamentarnih stranaka - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak da bi ih, kako se navodi u pozivu, upoznao o zaključcima njegovog razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Milatović je najpre zahvalio parlamentarnim strankama na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan IBAR i na, kako kaže, jedinstvu koje je tom prilikom pokazano. 

"Posebno raduje što smo svedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU. Kao što ste upoznati, juče (u utorak) sam na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posete Crnoj Gori", naveo je Milatović u pozivu.

Milatović je naveo da imajući u vidu da se Crna Gora nalazi u ključnoj etapi evropskog puta, smatra izuzetno važnim da parlamentarne stranke budu u potpunosti informisani o zaključcima razgovora koje sam imao u Briselu sa našim EU partnerima.

"Ovo je posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU...", navodi se u pozivu liderima parlamentarnih stranaka, prenosi podgorički portal CdM. Sastanak će biti održan u Vili Gorica.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa