Region

Tužilaštvo u Baru podiglo krivične prijave protiv dvoje državljana Srbije zbog nelegalne gradnje i utaje poreza

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2024

-

16:40

Tužilaštvo u Baru podiglo krivične prijave protiv dvoje državljana Srbije zbog nelegalne gradnje i utaje poreza
Tužilaštvo u Baru podiglo krivične prijave protiv dvoje državljana Srbije zbog nelegalne gradnje i utaje poreza - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Barska policija podnela je krivične prijave protiv dvoje srpskih državljana, zbog nelegalne gradnje i utaje poreza i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

Krivična prijava zbog nelegalne gradnje podneta je protiv  B.T.(60). Ona se, navodi se u saopštenju, da je počinila krivično delo gradnje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Ona je, kako se sumnja, u mestu Skala u Baru u martu, na jednoj katastarskoj parceli započela građenje objekta bez prijave građenja i potrebne dokumentacije, što je i utvrđeno kontrolom Urbanističko-građevinske inspekcije koja je o navedenom sačinila zapisnik o inspekcijskom pregledu i donela Rešenje o obustavi radova.

"Osumnjičena je izbegla plaćanje poreza i drugih dažbina čime je nanela štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60 hiljada evra", rekli su iz Uprave policije.

Takođe, službenici Odeljenja bezbednosti Bar su Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podneli krivičnu prijavu protiv D.B. (35) zbog sumnje da je počinio krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, prenele su podgoričke "Vijesti".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa