Region

Jako olujno nevreme u Crnoj Gori: Udari vetra dostigli 200 km/h, dve osobe izgubile život (VIDEO)

Komentari

Autor: RTCG, Bar Info, Tanjug

02/07/2024

-

12:30

Jako olujno nevreme u Crnoj Gori: Udari vetra dostigli 200 km/h, dve osobe izgubile život (VIDEO)
Jako olujno nevreme u Crnoj Gori: Udari vetra dostigli 200 km/h, dve osobe izgubile život (VIDEO) - Copyright Prinskrin/Instagram/podgoricki_vremeplov

veličina teksta

Aa Aa

Jako olujno nevreme je nakon Slovenije, Hrvatske i Srbije jutros stiglo i u Crnu Goru. Obilna kiša praćena orkanskim udarima vetra kidala je drveće, nosila crepove, plažni mobilijar i napravila kolaps u saobraćaju.

Kako prenosi portal Bar Info, radnik na kranu gradilišta "Čelebić" u Čanju stradao je usled nevremena koje je u toku prepodneva pogodilo Bar. Takođe, jedna osoba je stradala od udara groma na Luštici, saopšteno je agenciji MINA iz Operativno-komunikacionog centra (OKC) Uprave policije.

“Jedna osoba je izgleda smrtno stradala od udara groma na golf terenu Luštica Bay-a”, rekli su iz OKC-a.

U Luci Bar su pale tri velike dizalice, dok je nevreme polomilo i pretovarne mostove, a iz tog preduzeća su potvrdili da je materijalna šteta ogromna. Prema nezvaničnim podacima, jedno lice je zadobilo lakše povrede.

Olujni vetar kod Nikšića je odneo krovove s kuća i čupao drveće iz korena. Zbog obilnih padavina poplavljene su saobraćajnice u Budvi, a orkanski vetar u Ulcinju je čupao palme i lomio masline.

Ulcinj je bez struje, a na pojedinim kupalištima je uništen plažni mobilijar. Pričinjena je znatna materijalna šteta na crkvi i starom parohijskom domu.

Najveća šteta je pričinjena na pravoslavnom groblju pod Meterizima, gde je padom velikog stabla, oštećeno 15 grobnica. U gotovo svim gradovima šteta od nevremena je velika i tek će biti procenjena. Od nevremena su stradali mnoge kuće i auotmobili. Spasilačke ekipe Nacionalnog parka spasile su dvoje stranih državljanina iz prevrnutog čamca na Skadarskom jezeru.

Prema podacima barske meteorološke stanice, udari vetra su u momentu nevremena dostizali i 200 kilometara na sat.

Usled obilnih padavina u Podgorici i na primorju voda se izlila na ulice, ali i prodrla u pojedine podrume i stambene objekte, dok je gotovo čitav centar Budve pod vodom.

 

 

Komentari (0)

Evropa