Region

Utvrđuje se da li je u Ulcinju bačen suzavac ili neko drugo hemijsko sredstvo

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2024

-

11:07

Utvrđuje se da li je u Ulcinju bačen suzavac ili neko drugo hemijsko sredstvo
Utvrđuje se da li je u Ulcinju bačen suzavac ili neko drugo hemijsko sredstvo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno državno tužiilaštvo u Ulcinju saopštilo je da je u toku uviđaj povodom incidenta na sednici Skupštine te opštine, kada je ispred sale, kako se sumnjalo, bačen suzavac. Sednica je održana sinoć, a iz ODT-a kažu da prilikom pregleda sale nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je korišćen suzavac.

Pojedincima je ukazana hitna medicinska pomoć. U jednom trenutku zgrada je ostala u mraku zbog oštećenja dalekovoda, pa je sednica prekinuta. U saopštenju ODT-a se navodi da se utvrđuje da li je korišćeno neko drugo hemijsko sredstvo.

"Izuzet je video materijal koji je zabeležen tokom sednice i vrši se pregled tog materijala. Policija u saradnji sa tužiocem preduzima i druge radnje o kojima će javnost biti obaveštena", stoji u saopštenju.

U nastavku sednice za novog predsednika ulcinjske opštine izabran je Genci Nimanbegu, umesto Omera Bajraktarija koji je razrešen te funkcije na inicijativu nove skupštinske većine. 

Novu većinu čine Forca, Demokratska partija (DP), Demokratska partija socijalista (DPS), Demokratski savez u Crnoj Gori (DSCG), Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP) i Bošnjačka stranka (BS).

Nova većina u lokalnom parlamentu broji 21 odbornika, od ukupno 33.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa