Region

Knežević: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu dovela bi do regionalnog pomirenja

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2024

-

18:41

Knežević:  Rezolucija o genocidu u Jasenovcu dovela bi do regionalnog pomirenja
Knežević: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu dovela bi do regionalnog pomirenja - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je danas da je rezolucija o genocidu u Jasenovcu dobra za regionalno pomirenje, afirmaciju dobrosusedskih odnosa, evropske integracije, suočavanje s prošlošću.

U njoj se hrvatski narod ne pominje kao genocidni, bilo je Hrvata koji nisu pripadali ustaškom pokretu, kao npr. Josip Broz, Vladimir Nazor, Andrija Hebrang… i još neki. 'Jama' Ivana Gorana Kovačića je moja najdraža poema, ali i najbolje svedočanstvo jednog Hrvata o ustaškim zločinima i genocidu nad srpskim življem„, kazao je Knežević.

Uostalom, dodaje, i poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrian Vuksanović je saopštio da će glasati za Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. 

"Neću da verujem da se Hrvatska kao kosponzor Rezolucije o Srebrenici protivi Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu", naveo je Milan Knežević i istakao:

„Em nisu uporedive, em mi nije jasno zašto se zvanična Hrvatska prepoznaje u ustaštvu i genocidnoj Pavelićevoj tvorevini NDH„.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske potvrdio je ranije danas da je Crnoj Gori upućena nota zbog pokrenute inicijative za usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u Skupštini Crne Gore, upozorivši je da bi to moglo da se odrazi na njen evropski put i bilateralne odnose dveju država.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa