Briselske vesti

Tajani u konfliktu sa Meloni: Glasaćemo za Fon der Lajen za šeficu Evropske komisije

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2024

-

10:50

Tajani u konfliktu sa Meloni: Glasaćemo za Fon der Lajen za šeficu Evropske komisije
Tajani u konfliktu sa Meloni: Glasaćemo za Fon der Lajen za šeficu Evropske komisije - Copyright Tanjug/AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska stranka "Napred Italija", deo desničarske vladajuće koalicije, glasaće za Ursulu fon der Lajen na mestu šefa Evropske komisije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i lider stranke Antonio Tajani.

Ovaj potez u skladu je sa stavom Evropske narodne partije desnog centra (EPP), ali je u oštroj suprotnosti sa odlukom koju je na jučerašnjem samitu lidera Evropske unije istakla italijanska premijerka Đorđa Meloni - da se uzdrži od podrške drugom mandatu Fon der Lajen, navodi Rojters.

"Forca Italija' će glasati za (Robertu) Metsolu za predsednika (Evropskog) parlamenta i za Fon der Lajen za šeficu Komisije EU. U skladu sa EPP", napisao je Tajani na Iksu.

Desničarka Meloni je juče na samitu Evropskog saveta kritikovala planove oko podele vodećih poslova u institucijama EU, rekavši da je ignorisan porast popularnosti desničarskih partija na poslednjim izborima za Evropski parlament.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa