Biznis vesti

Vučić: Niš će, pored Beograda, biti glavno čvorište za prijem putnika za "Ekspo 2027"

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2024

-

12:53

Vučić: Niš će, pored Beograda, biti glavno čvorište za prijem putnika za "Ekspo 2027"
Vučić: Niš će, pored Beograda, biti glavno čvorište za prijem putnika za "Ekspo 2027" - Copyright Ministarstvo finansija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Niš, uz Beograd, biti glavno čvorište za prijem putnika na svoj aerodrom tokom održavanja specijalizovane izložbe "Ekspo 2027".

"Niš će biti glavni hub za prijem putnika za Ekspo, od kog će imati, ne samo indirektnu korist kroz ono što ćemo da izgradimo i uradimo do tada u Nišu i okolini, već i od direktnih prihoda koje će zbog Ekspa moći da dobije", rekao je Vučić na ceremoniji otvaranja nove terminalne zgrada na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu.

On je podsetio da je u okviru inicijative "Srbija 2027" predviđeno dodatnih 60 miliona evra ulaganja u infrastrukturu aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, posebno za izgradnju kontrolnog tornja i rekonstrukciju poletno-sletne staze u dužini od 2,5 kilometara rulne staze sa pripadajućom izolovanom pozicijom za parkiranje.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"To nam je sve potrebno zbog većih aviona, da mogu da sleću u Niš i posebno da se pripremimo za Ekspo 2027. godine", naveo je on.

 

 

Komentari (0)

Biznis