Biznis vesti

Odbor podržao izmene zakona o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2024

-

14:26

Odbor podržao izmene zakona o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti
Odbor podržao izmene zakona o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Skupštinski odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije predložiće skupštini da prihvati Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji je podnela Vlada Srbije.

Aleksandra Sofronijević iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekla je da je zakon stupio na snagu 2018. godine sa jednim jedinim ciljem, a to je da se jednoj određenoj kategoriji lica, a to su pripadnici snaga bezbednosti, ali takođe i članovi porodičnih domaćinstava palih boraca, ratnih i vojnih invalida, omogući trajno rešavanje stambenog pitanja kroz kupovinu po povoljnim uslovima od onih koji vladaju trenutno na tržištu.

Sofronijević je podsetila da je zakon u nekoliko navrata pretrpeo izmene, a sada se jedna do promena odnosi na način obračuna.

Članovi odbora predlažu skupštini i da potvrdi Protokol za unapređenje sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, koji je takođe podnela vlada.

Takođe, na sednici je predstavljen i izveštaj o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za prvo tromesečje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis