Biznis vesti

Prepolovljena cena prevoza do i od njujorškog aerdroma JFK

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2024

-

10:28

Prepolovljena cena prevoza do i od njujorškog aerdroma JFK
AP/Seth Wenig - Copyright AP/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Cena javnog prevoza - "avio voza" do i od njujorškog aerodroma Džon F. Kenedi - JFK prepolovljena je tokom leta, saopštila je guvernerka Njujorka Keti Hočul. Srpska avio-kompanija Er Srbija sleće na taj aerodrom od 2016. godine.

Cena karte za jednu vožnju za AirTrain koji povezuje sve aerodromske terminale sa dve polazne stanice metroa i autobuskim polazištima i aerodromskim parking mestima biće 4,25 dolara do 2. septembra - Praznika rada. 

Cena karte je, kako su preneli američki mediji, smanjena kako bi se više ljudi podstaklo da se ukrcaju na AirTrain ovog leta tokom vrhunca građevinskih radova na aerodromu JFK. Očekuje se, kako navode mediji, da će kombinacija velikog projekta obnove i rekordnog broja putnika stvoriti kašnjenja u saobraćaju koji vodi na aerodrom.

"Sa izgradnjom i transformacijom novog terminala na JFK a koja je u toku preduzimamo korake da ublažimo kašnjenja putovanja i potvrdimo ono što je oduvek bilo tačno - nema bolje opcije od odlaska ‘avio vozom’ do aviona", rekla je guvernerka. 

Najsavremeniji Novi Terminal 1 međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku trebalo bi da otvori vrata za putnike 2026. godine, a Er Srbija će biti među prvim svetskim avio-kompanijama koje će ga koristiti.       

Novi Terminal 1 gradi se u saradnji sa Lučkom upravom Njujorka i Nju Džersija kao deo rekonstrukcije aerodroma Džon F. Kenedi vredne 19 milijardi dolara. Novi Terminal 1 do kraja marta objavio je partnerstva sa sedam avio-kompanija među kojima su Er Srbija Er Frans, KLM, Etihad, Korijan Er, LOT Poliš erlajns i EVA Er.

 

Komentari (0)

Biznis