Biznis vesti

Mesarović: Očekujemo intenziviranje privredne saradnje sa Japanom

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2024

-

11:28

Mesarović: Očekujemo intenziviranje privredne saradnje sa Japanom
privreda.gov.rs/Ministarstvo privrede - Copyright privreda.gov.rs/Ministarstvo privrede

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka privrede Adrijana Mesarović izjavila je da su u okviru biznis foruma u japanskoj poslovnoj zajednici "Keidanren" u Tokiju, zajedno sa Privrednom komorom Srbije, predstavljeni potencijali naše zemlje, kao i naše kompanije koje u Japanu mogu da razviju svoje potencijale i posluju.

Takođe, istakla je da dve zemlje imaju verovatno strateški najvažniju temu, a to su EXPO2025 Osaka i EXPO2027 Beograd, saopšteno je iz Ministarstva.

"Srbija i Japan imaju značajnu, zajedničku i veliku temu, verovatno strateški najvažniju pojedinačno za obe zemlje. U susretu održavanja EXPO2025 Osaka i EXPO 2027 Beograd, razmenili smo značajna iskustva, ideje i planove u vezi sa održavanjem sajma", rekla je Mesarović.

Predstavila je i sve ono sa čime su se u prethodnom periodu susrele japanske kompanije u Srbiji na osnovu realizovanih projekata u našoj zemlji.

"Bilo je sjajno predstaviti i naše kompanije koje u Japanu mogu da razviju svoje potencijale i da posluju, tako smo sa japanskim kolegama dogovorili skoru posetu Srbiji i u oktobru ove godine očekujemo jednu veću delegaciju iz Japana", najavila je ministarka.

privreda.gov.rs/Ministarstvo privrede

 

Rekla je da će se raditi na onome što je sada započeto u Japanu, odnosno na intenziviranju aktivnosti srpskih kompanija u Japanu i japanskih kompanija u Srbiji.

"Juče smo se sreli sa predstavnicima velikih kompanija i obavili značajne razgovore i sastanke na prijemu Srpsko-japanskog poslovnog kluba. Pokrenuli smo veliku inicijativu, da se sa njima uskoro sretnemo u Srbiji. Želimo da konkretizujemo neke aktivnosti i pokušamo da što veći broj japanskih kompanija, odnosno njihovih proizvodnih pogona, koji se mahom bave visokom tehnologijom, dovedemo u našu zemlju“, izjavila je ministarka danas u Japanu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis