Planeta

Čudan incident u SAD: Kandidat demokrata pucao iz puške, novinar pogođen u ruku nastavio da izveštava

Komentari

Autor: The Kansas City Star

25/10/2024

-

08:56

Čudan incident u SAD: Kandidat demokrata pucao iz puške, novinar pogođen u ruku nastavio da izveštava
Tanjug/AP/Dominick Williams/The Kansas City Star - Copyright Tanjug/AP/Dominick Williams/The Kansas City Star

veličina teksta

Aa Aa

Šrapnel od metka pogodio je američkog novinara Rajana Gambou dok je u utorak izveštavao iz improvizovane streljane u Kanzasu, tokom kampanje demokratskog kandidata za Senat Lukasa Kunsa, koji mu je pružio prvu pomoć.

Kuns je bio na na privatnom imanju u blizini gradića Holt, severno od Kanzas Sitija, sa bivšim kongresmenom Adamom Kinzingerom, republikancem iz Ilinoisa, kada se, kako deluje, komadić metka odbio od mete, javio je lokalni portal The Kansas City Star.

Tanjug/AP/Dominick Williams/The Kansas City Star

 

Kuns je u tom trenutku pucao iz iz pučke AR-15 i bio je jedina osoba koja je pucala kada je došlo do povrede.

Gamboa, reporter KSHB-TV, počeo je da mu krvari iz ruke. Kuns, koji je služio 13 godina u marincima, omotao je gazu i svoj kaiš oko ruke novinara kako bi zaustavio krvarenje. Rana je kasnije obmotana medicinskom trakom. Gamboa je ostao na poligonu i nastavio da izveštava.

Kuns je rekao da ima pri ruci komplet za prvu pomoć, što mu je omogućilo da brzo reaguje.

"Nikad ne znate šta će se desiti, geleri mogu da se odbiju o bilo šta, i morate biti spremni. Uspeli smo da izađeno na kraj sa situacijom i zahvalan sam što je Rajan dobro i što je mogao da nastavi sa izveštavanjem“, rekao je Kuns. 

Incident se dogodio dve nedelje pre izbora, a Kuns je isticao svoje vojno iskustvo u predizbornim oglasima. Na nekima se vidi kako puca iz pištolja.

Pred Kunsom je teška bitka protiv senatora Džoša Houlija, republikanca koji pokušava da izbori drugi mandat u Senatu.

Septembarska anketa koju su sproveli "Emerson College Polling" i list The Hill pokazala je da Houli ima podršku 51 odsto ispitanika, a Kuns 40 odsto. Kuns je trebalo da održi miting u utorak uveče sa Kinzingerom u Kanzas Sitiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet