Planeta

Ženi kornjače "došle glave": Zbog čudnog incidenta na jezeru preti joj 10 godina robije

Komentari

Autor: AP

12/10/2024

-

19:43

Ženi kornjače "došle glave": Zbog čudnog incidenta na jezeru preti joj 10 godina robije
Ženi kornjače "došle glave": Zbog čudnog incidenta na jezeru preti joj 10 godina robije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žena iz Kine priznala je u petak krivicu za pokušaj krijumčarenja 29 istočnih kornjača, inače zaštićene vrste, preko jezera u američkom Vermontu u Kanadu kajakom, prenosi Associated press.

Van Ji Ng (41) uhapšena je 28. juna ujutru u iznajmljenom stanu u ,estu Kananu dok se spremala da uđe u kajak na naduvavanje sa torbom na jezeru Volas, navodi se u izjavi agenta granične patrole podnetoj američkom sudu.

Kraljevska kanadska konjička policija je obavestila agente da su istovremeno još dve osobe, uključujući čoveka za koga se veruje da je njen muž, krenule da veslaju drugim čamcem na naduvavanje sa kanadske strane jezera prema Sjedinjenim Državama, navodi se u sudskim dokumentima.

Agenti su pretražili ženinu tešku torbu i pronašli 29 živih istočnih kornjača pojedinačno umotanih u čarape, navodi se u izjavi. Istočne kornjače prodaju se na kineskom crnom tržištu za po 1.000 dolara, navodi se u izjavi sudu pod zakletvom.

Njen mobilni telefon je zaplenjen, a pronađena je dopiska koja pokazuje da je pokušala da prokrijumčari kornjače u Kanadu kako bi na kraju mogle da budu prodate u Hong Kongu, piše u izjavi o priznanju krivice. Žena ima prebivalište u Kanadi.

Ona je u petak priznala krivicu po jednoj tački optužnice za nezakonit pokušaj izvoza i slanja 29 istočnih kornjača iz SAD, suprotno zakonu. 

Ji Ng bi trebalo da bude izrečena presuda u decembru i preti joj do 10 godina zatvora i novčana kazna do 250.000 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet