Planeta

Kontroverzni republikanac zadobio opekotine tokom kampanje: Robinson imao "incident" na sajmu kamiona

Komentari

Autor: BBC

28/09/2024

-

14:59

Kontroverzni republikanac zadobio opekotine tokom kampanje: Robinson imao "incident" na sajmu kamiona
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Mark Robinson, republikanski kandidat za guvernera Severne Karoline, lečen je u bolnici zbog opekotina nakon "incidenta" na predizbornom skupu.

Njegovi predstavnici nisu izneli detalje šta se dogodilo, ali su rekli da se Robinson oporavlja od opekotina drugog stepena i dobrog raspoloženja nakon „incidenta tokom predizbornog nastupa na sajmu kamiona Mejberi”, prenosi BBC.

To se odigralo par dana nakon što je nekoliko viših savetnika dalo ostavku u njegovoj kampanji zbog optužbi da je pre više od decenije ostavljao rasističke komentare na porno sajtu pod korisničkim imenom "Crni nacista“.

Robinson, koji se bori da postane prvi crni guverner države, demantovao je te navode.

Robinson je prisustvovao kampanji u Maunt Eriju, gradu koji se nalazi blizu granice Severne Karoline i Virdžinije, kada se desio incident. Prevezen je u bolnicu i tretiran zbog opekotina.

Opekotine drugog stepena su najčešća vrsta opekotina. Iako nisu tako teške kao opekotine trećeg stepena, one izazivaju bol, crvenilo, oticanje i plikove na koži.

Robinsonovi predstavnici za medije rekli su da će nastaviti javnu kampanju u subotu.

Kandidat je ove nedelje vodio kampanju, čime se odupirao se pritiscima republikanaca u državi i navodno Trampovog tima da napusti trku.

Komentari (0)

Svet