Planeta

Vašington post: Bajdenov štab pokušava da umanji zabrinutost demokrata nakon debate

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2024

-

16:57

Vašington post: Bajdenov štab pokušava da umanji zabrinutost demokrata nakon debate
Tanjug/AP/Jacquelyn Martin - Copyright Tanjug/AP/Jacquelyn Martin

veličina teksta

Aa Aa

Izborni štab aktuelnog predsednika SAD i kandidata demokrata na predstojećim izborima Džozefa Bajdena objavio je da je prikupio 264 miliona dolara u drugom tromesečju, uz 127 miliona dolara u junu, što bi trebalo da umanji zabrinutost demokrata u pogledu Bajdenovog rejtinga, piše Vašington post.

List navodi da zvaničnici Bajdenove kampanje žele da ovu značajnu svotu novca predstave kao dokaz kojim bi razuverili demokrate zabrinute zbog Bajdenovog imidža, posebno nakon televizijske debate sa kandidatom republikanaca Donaldom Trampom.

Izabrani zvaničnici, donatori i stratezi u Demokratskoj stranci zabrinuti su nakon debate Bajdena i Trampa održane u četvrtak.

Nijedan istaknuti demokrata nije pozvao Bajdena da se povuče, iako su mnogi vodili razgovore o tome da li predsednik treba i dalje da bude kandidat, navodi Vašington post.

Donatori su bili među najzabrinutijim zbog Bajdenovog učinka, što je dovelo do pitanja da li će on moći da nastavi da prikuplja sredstva neophodna za vođenje snažne kampanje.

Zvaničnici Bajdenovog štaba agresivno ističu svoj uspeh u prikupljanju sredstava posle debate, a naveli su da je prikupljeno 38 miliona dolara za četiri dana od TV duela dvojice kandidata u Atlanti.

Tanjug/AP

 

Trampova kampanja još nije objavila svoje brojeve u drugom kvartalu, a puna slika finansijske snage napora svake kampanje neće biti jasna do 15. jula, kada se od njihovih savezničkih odbora traži da podnesu izveštaje, navodi list.

Nakon što je Bajden ostvario veliku finansijsku prednost u odnosu na Trampa u prvim mesecima kampanje, bivši predsednik je značajno smanjio taj jaz u maju.

Prošlog meseca, glavni komitet Trampove kampanje saopštio je da je  prikupljeno preko 106 miliona dolara, što je premašilo glavni Bajdenov komitet kampanje koji je sakupio 60 miliona dolara, pokazuju izveštaji podneti prošlog meseca, navodi Vašington post. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet