Planeta

Najsavremeniji borbeni avion F-35 se srušio u Novom Meksiku odmah po poletanju (VIDEO)

Komentari

Autor: CBS

29/05/2024

-

08:18

Najsavremeniji borbeni avion F-35 se srušio u Novom Meksiku odmah po poletanju (VIDEO)
Najsavremeniji borbeni avion F-35 se srušio u Novom Meksiku odmah po poletanju (VIDEO) - Copyright Tanjug/AP/Eddie Moore/The Albuquerque Journal

veličina teksta

Aa Aa

Američki borbeni avion F-35 srušio se juče blizu aerodroma u Albukerkiju, u Novom Meksiku, prilikom čega je pilot teško povređen, saopštile su američke vlasti. 

Letelica je bila razvojni model aviona pete generacije F-35, kompanije "Lokhid Martin", izjavila su dva zvaničnika Ministarstva odbrane za CBS News. Nesreća se dogodila ubrzo nakon poletanja, na putu za vazduhoplovnu bazu "Edvards" na jugu Kalifornije.

Portparol vazduhoplovne baze "Kirtland", koja se nalazi jugoistočno od obližnjeg aerodroma "Sanport", rekao je u utorak uveče da je pilot "prevozio" F-35 iz objekta "Lockhid Martin-a" u Teksasu do baze "Edvards". 

Pilot je sleteo u "Kirtland" oko 13 časova. po lokalnom vremenu na dopunu goriva, a upravo je poleteo ka Kaliforniji kada se nesreća dogodila, rekao je portparol "Kirtlanda".

Portparol vatrogasne službe u Albukerkiju rekao je u snimku na društvenim mrežama da je više agencija reagovalo na nesreću nešto pre 14 časova po lokalnom vremenu. 

Avion je pao u blizini aerodroma na južnoj strani "Sanporta", saopštile su aerodromske službe na društvenim mrežama. Pilot i kopilot bili su pri svesti i prebačeni su u obližnju bolnicu

Prema rečima portparola, pilot je uspeo da izađe iz aviona i hospitalizovan je sa teškim povredama. On je prema poslednjim informacijama u stabilnom stanju.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet