Fokus

Član italijanske mafije Kamora uhapšen u Kolumbiji: Osuđen u odsustvu na skoro 19 godina zatvora zbog šverca droge

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2024

-

11:15

Član italijanske mafije Kamora uhapšen u Kolumbiji: Osuđen u odsustvu na skoro 19 godina zatvora zbog šverca droge
AP/Juan Jose Horta - Copyright AP/Juan Jose Horta

veličina teksta

Aa Aa

Član mafije Kamora Luiđi Belvedere, koji je u odsustvu osuđen na skoro 19 godina zatvora zbog šverca droge, uhapšen je u Kolumbiji, saopštila je danas italijanska policija.

Belvedere, koji je na listi opasnih begunaca italijanskog ministarstva unutrašnjih poslova bio od decembra 2020. godine, uhapšen je u kolumbijskom gradu Medeljin, preneo je Rojters.

Objavljujući njegovo hapšenje, policija je podelila sliku na kojoj Belvedere pozira pored groba ubijenog kolumbijskog narkobosa Pabla Eskobara.

U saopštenju policije se navodi da su istražitelji saznali za njegov boravak u Kolumbiji zahvaljujući informacijama iz "dobro poznatog servisa poruka", koje su presretnute uz pomoć Evropola.

Belvedere je pravosnažno osuđen u odsustvu, i proglašen je krivim za uvoz kokaina i postupanje u svojstvu posrednika između italijanskih klanova Kasalesi iz Kamore, i kolumbijskih narko-kartela, saopštila je policija.

Kamora, sa sedištem u Napulju i okolnim oblastima, jedna je od njih glavnih italijanskih mafijaških grupa. Sastoji se od bezbroj porodičnih klanova, za razliku od piramidalne strukture kakvu koristi sicilijanska mafija, a bavi se trgovinom drogom, falsifikovanjem i pranjem novca.

Komentari (0)

Svet