Fokus

Bajden odložio put u Angolu i Nemačku: Uragan Milton mogao bi da bude najgora oluja u SAD u poslednjih 100 godina

Komentari

Autor: CBS News

08/10/2024

-

17:51

Bajden odložio put u Angolu i Nemačku: Uragan Milton mogao bi da bude najgora oluja u SAD u poslednjih 100 godina
Bajden odložio put u Angolu i Nemačku: Uragan Milton mogao bi da bude najgora oluja u SAD u poslednjih 100 godina - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden odlažio je put u Afriku zbog uragana Milton, saopštila je danas Bela kuća, prenosi CBS News.

Bajden je rekao da bi uragan Milton mogao biti jedna od najgorih oluja u SAD u poslednjih 100 godina.

On je pozvao ljude sa Florida koji žive u ugroženim oblastima da naredbu o evakuaciji shvate kao "pitanje života i smrti", prenosi BBC.

Bajden je ove nedelje trebalo da otputuje u Nemačku, a zatim u Angolu kako bi ispunio obećanje da će posetiti Afriku kao predsednik.

Predsednik SAD će ostati u Vašingtonu da nadgleda situaciju, jer se uragan Milton kreće prema Tampi na Floridi, kao moćna oluja kategorije 4. 

"S obzirom na projektovanu putanju i snagu uragana Milton, predsednik Bajden odlaže svoj predstojeći put u Nemačku i Angolu kako bi nadgledao pripreme i odgovor na uragan Milton, pored tekućeg odgovora na uticaje uragana Helene širom jugoistoka", rekla je sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer.

Predsednik SAD je pre posete Angoli, trebalo da otputuje u Nemačku u četvrtak.

Očekivalo se da će Bajden biti u glavnom gradu Angole, Luandi, od 13. do 15. oktobra kako bi, između ostalog, razgovarao o ekonomskim partnerstvima i viziji prve afričke transkontinentalne železničke mreže otvorenog pristupa koja povezuje Atlantski i Indijski okean.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet