Fokus

SAD uvele nove sankcije za 16 osoba povezanih sa Nikolasom Madurom: Na udaru čelnici izborne komisije i Vrhovnog suda

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2024

-

20:10

SAD uvele nove sankcije za 16 osoba povezanih sa Nikolasom Madurom: Na udaru čelnici izborne komisije i Vrhovnog suda
SAD uvele nove sankcije za 16 osoba povezanih sa Nikolasom Madurom: Na udaru čelnici izborne komisije i Vrhovnog suda - Copyright Tanjug AP/Matias Delacroix

veličina teksta

Aa Aa

SAD su danas uvele nove sankcije za 16 individua koje su povezane sa liderom Venecuele Nikolasom Madurom, saopštilo je Ministarstvo finansija nakon što je opozicioni lider Venecuele Edmundo Gonzales napustio zemlju ove nedelje.

Među sankcionisanima su čelnici Nacionalne izborne komisije i Vrhovnog suda pravde, za koje je Ministarstvo finansija saopštilo da je "sprečilo transparentan izborni proces i objavljivanje tačnih izbornih rezultata", preneo je Rojters.

Sankcije su, takođe, usmerene na vojne, obaveštajne i vladine zvaničnike odgovorne za intenziviranje represije u zemlji, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

Sankcije su usledile nakon što je venecuelanski opozicioni lider Edmundo Gonzales u nedelju zatražio azil u Španiji.

"Sjedinjene Američke Države preduzimaju odlučnu akciju protiv Madura i njegovih predstavnika zbog njihove represije nad narodom Venecuele i uskraćivanja prava njihovim građanima na slobodne i poštene izbore", naveo je zamenik ministra finansija Voli Adejemo u saopštenju.

On je dodao da "Ministarstvo finansija ima na meti ključne zvaničnike umešane u Madurove lažne i nelegitimne tvrdnje o pobedi i njegovo brutalno suzbijanje slobode izražavanja nakon izbora, pošto ogromna većina Venecuelanaca poziva na promene".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet