Fokus

Brat Tima Volca uzburkao političku scenu Amerike: "On nije karakter koji treba da donosi odluke o vašoj budućnosti"

Komentari

Autor: Fox News/Tanjug

06/09/2024

-

10:45

Brat Tima Volca uzburkao političku scenu Amerike: "On nije karakter koji treba da donosi odluke o vašoj budućnosti"
Tim Volc - Copyright Tanjug AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Stariji brat guvernera Minesote Tima Volca objavio je oštre izjave o demokratskom potpredsedničkom kandidatu na društvenim mrežama, pre nego što je potvrdio medijima da ne podržava levičarske stavove svog brata, ali da želi da ostane van svetla reflektora tokom izbornog ciklusa. 

"Dobijao sam mnogo poziva od svojih prijatelja, starih poznanika, koji su mislili da osećam isto kao i moj brat po nekim pitanjima, i pokušavao sam da im to razjasnim", rekao je Džef Volc, stariji brat Tima Volca, za News Nation ove nedelje. 

"Koristio sam Facebook, što nije bila prava platforma za to. Ali reći ću da se ne slažem sa njegovom politikom".

Tokom vikenda na američki Praznik rada (prva nedelja u septembru) pojavili su se izveštaji da Džef nije obožavalac politike levičarskog demokratskog guvernera Minesote i da je na svom Facebook nalogu izneo svoje stavove prijateljima i porodici. 

"Podržite MAGA"

Kako su mediji izvještavali o objavama na društvenim mrežama tokom prazničnog vikenda, Džef i kampanja harisove su ćutali jer je New York Post ekskluzivno objavio naslov: "Stariji brat Tima Volca je '100% protiv ideologije svog brata', i u tekstu naveo da smatra kako potencijalni potpredsednik nije "tip karaktera koji bi trebalo da donosi odluke o budućnosti SAD".

Nakon što je Džefov profil postao viralan na mreži X, korisnik Facebooka je napisao poruku na jednoj od svojih javnih objava pozivajući ga da "razgovara sa svojim bratom", koji se trenutno kandiduje za potpredsednika Kamale Haris.

"Ja sam 100% protiv njegove ideologije", napisao je Džef u jednoj poruci na Facebooku u petak uveče, misleći na svog brata. 

Facebook.com/Jeff Walz

 

"Moja porodica nije dobila nikakvo obaveštenje od njega da je izabran i nije nam dodeljeno nikakvo obezbeđenje nekoliko dana nakon toga", dodao je on.

"Podržite MAGA… Izađite na scenu sa predsednikom Trampom i podržite ga…; Pomozite da sačuvamo ovu zemlju…", napisao je Trampov pristalica na Džefovoj objavi.

"Ozbiljno sam razmišljao da uradim tako nešto!", odgovorio je Džef. "Razpet sam između toga i držanja porodice dalje od svega toga".

"Priče koje sam mogao da ispričam", nastavio je. "On nije tip karaktera za koji želite da donosi odluke o vašoj budućnosti".

"Nije mi bila namera da utičem na javnost"

Džef je razgovarao za News Nation kako bi objasnio da su njegove objave na Facebooku imale za cilj da razjasne prijateljima i porodici da se ne slaže sa politikom svog brata, a ne da utiču na stavove birača. 

"Nije bila moja namera, nije bila naša namera kao porodice, da objavimo nešto kako bismo uticali na širu javnost", rekao je Džef agenciji u utorak. 

Tramp: Imam podršku brata Tima Volca i drugih članova te porodice

Američki republikanski kandidat Donald Tramp izjavio je da ga je u trci za novi mandat u Beloj kući podržao Džef Volc, brat demokratskog potpredsedničkog kandidata Tima Volca, kao i drugi članovi te porodice.

"Počastvovan sam. Njegov brat me je podržao. Cela njegova porodica me je podržala", rekao je Tramp za Fox News.

Tanjug/AP/Julia Nikhinson

 

Bivši predsednik se pozvao na fotografiju na kojoj navodno osam članova porodice Tima Volca pozira ispred transparenta "Tramp 2024: Povrati Ameriku" i "Porodica Volc iz Nebraske za Trampa", prenosi New York post.

Neimenovani izvor je za Post rekao da su u pitanju dalji rođaci Tima Volca sa očeve strane, ali je odbio da saopšti njihova imena, tvrdeći da ne žele pažnju.

Dodao je da su "priče" koje je mogao da ispriča o svom bratu samo porodične anegdote, kao što je Tim koji povraća u autu na porodičnim putovanjima, a ne priče političke prirode. 

"Niko nije želeo da sedi sa njim, jer je imao problem s u automobilima i uvek bi povratio na nas, takve stvari", rekao je Džef. 

"Zaista nema ničeg drugog skrivenog iza. Ljudi pretpostavljaju nešto drugo. Ima i drugih takvih priča, ali mislim da vam to verovatno daje suštinu".

Džef i Tim Volc su otuđeni, poslednji put su se videli na sahrani svog mlađeg brata 2016, rekao je stariji Volc. Džefova supruga pošalje poruku guverneru Minesote "srećan rođendan", a kratko su razgovarali telefonom ranije ove godine kada je Tim nazvao njihovu majku. 

"Otuđena" braća

"Pozvao je nju na mobilni, a ona mi je dodala telefon. Kratko sam razgovarao s njim", objasnio je Džef.

"Tim Kamale Haris ga je proveravao za potpredsednika. Tražili su od mene neke lične podatke; poreske informacije i slične stvari, a ja sam u tom trenutku odbio da ih dam, ali to je bilo samo dvominutni razgovor".

Džef je rekao da će sada dalje od svetla reflektora usred izbornog ciklusa i da neće krenuti u kampanju bi podržao bilo koju stranu.

"Neće biti daljih izjava nikome, i mi ne vodimo kampanju ili bilo šta za njega ili protiv njega ili bilo šta slično", rekao je on.

Guverner Tim Volc ima dva brata i sestru: Džefa Volca, Krega Volca i Sendi Ditrih. 

Džef se preselio na istočnu obalu nakon što je odrastao u ruralnoj Nebraski, a sada živi na Floridi. 

Krega je ubilo drvo koje je palo tokom oluje 2016. dok je kampovao na jezeru u Minesoti. Radio je kao nastavnik hemije, računarstva i geometrije u Minesoti, sa sličnim obrazovanjem kao guverner Volc pre nego što je počeo da se bavi politikom početkom 2000-ih. 

Sendi Ditrih navodno živi u Nebraski i držala se povučeno pre i tokom kampanje njenog brata za potpredsednika. 

Džef je dodao da je napravio "izuzetak" kada je saznao da je Haris izabrala guvernera Minesote za svog kandidata. 

"Osećali smo se loše"

"Jedina stvar zbog koje sam napravio izuzetak i stajaću iza ovih reči 100 odsto, je to što smo se osećali loše što smo saznali da je on izabran za potpredsedničkog kandidata sa radija", rekao je Džef. 

"I osećali smo se kao da je verovatno trebalo da dobijemo obaveštenje i neku vrstu obezbeđenja, barem na kratko, jer pretpostavljam da je to velika stvar".

Guverner Volc je ušao u političku arenu tokom izbornog ciklusa 2006. godine, kada se kandidovao da predstavlja Minesotu u Senatu SAD. Izabran je te godine i na tom mestu je ostao do 2019. godine, kada je izabran za guvernera Gofer State-a (popularni nadinak za Minesotu). 

Guverner Volc je bio relativno nepoznat biračima izvan Minesote, pre nego što su počele spekulacije da bi Haris mogla da ga izabere za svog potpredsednika. Od tada je bio na udaru veterana i političkih protivnika zbog pitanja kao što je navodno lažno predstavljanje njegovih decenija u Nacionalnoj gardi pre nego što je otišao u penziju 2005. godine, kao i njegovo postupanje u neredima u Minesoti 2020. kao i prevrtljivost  u vezi sa Drugim amandmanom. 

Fox News Digital se obratio kampanji Haris-Volc u vezi sa objavama na Facebooku i Džefovim intervjuom, ali nije dobio odgovor. Džef takože nije odgovorio na ponovljene pokušaje medija da ga kontaktiraju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet