Fokus

Dve žene u Kini optužene za zlostavljanje deteta u avionu: Devojčicu zaključale u toalet kako bi prestala da plače

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2024

-

18:50

Dve žene u Kini optužene za zlostavljanje deteta u avionu: Devojčicu zaključale u toalet kako bi prestala da plače
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dve žene u Kini optužene su za zlostavljanje deteta nakon što su uplakanu devojčicu odvojile od bake i zaključale je u toalet u avionu kako bi je naterale da prestane da plače.

Video na kojem je snimljen incident izazvao je negodovanje i osude, a avio-kompanija je saopštila da je devojčica odvedena uz pristanak bake, preneo je Guardian.

Na snimku se vidi i kako devojčica plače i pokušava da otvori vrata toaleta, a čuje se kako joj jedna od žena kaže da će moći da izađe ako prestane da plače.

Kako se navodi, nijedna od žena nije u srodstvu sa detetom.

Incident se dogodio u avionu na liniji od grada Guijang do Šangaja.

Avio kompanija Junejao erlajnz potvrdila je šta se dogodilo, kao i da je devojčica odvedena u toalet što je bila vaspitna mera, uz pristanak njene bake koja je, navodno, čekala ispred vrata.

Kompanija je takođe navela da je nakon svega razgovarala sa majkom deteta koja nije bila u avionu, ali je "izrazila razumevanje" za ponašanje dve žene.

Incident je pokrenuo debatu o razmaženoj i nestašnoj deci, koju u Kini nazivaju siong haizi, ili "deca medvedi", i tome kako prema njima treba postupati.

Neki od korisnika društvenih mreža su oštro osudili ponašanje dve žene prema detetu, dok su drugi pokazali razumevanje i dali podršku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet