Fokus

Italijanski biznismen uhapšen u Brazilu u okviru istrage o mafiji vrednoj 550 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2024

-

18:53

Italijanski biznismen uhapšen u Brazilu u okviru istrage o mafiji vrednoj 550 miliona dolara
Italijanski biznismen uhapšen u Brazilu u okviru istrage o mafiji vrednoj 550 miliona dolara - Copyright AP Photo/Wong Maye-E

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski biznismen uhapšen je u brazilskom gradu Natalu u okviru međunarodne istrage mafijaške mreže sa obrtom od 550 miliona dolara, saopštila je danas italijanska finansijska policija.

Muškarac, identifikovan kao Đuzepe Bruno, suočen je s optužbama koje uključuju iznudu, pranje novca i saučestvovanje u mafijaškim poslovima, navodi se u saopštenju policije, prenosi "Reuters".

Istraga je otkrila "tragove značajnih ulaganja kapitala povezanog s mafijom u poslovne poduhvate i kompanije", navodi se u saopštenju policije.

Istrage koje su počele 2022. godine i uključivale su italijanske, brazilske i švajcarske policijske službe, rezultirale su zaplenom imovine u vrednosti od 55 miliona dolara i podizanjem optužnica protiv 17 osoba i 12 preduzeća iz tri države koja posluju u sferama nekretnina, gradnje i restauracije.

Policija je potvrdila da je novac iz Brazila navodno, od 2016. godine, prolazio kroz mafijašku mrežu u Švajcarskoj, Hong Kongu i Singapuru, do džepova važnih mafijaških porodica povezanih sa Koza Nostrom, sicilijanskom mafijom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet