Fokus

Predizborni štab Kamale Haris: Tramp pokušava da promeni uslove debate u svoju korist

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2024

-

20:44

Predizborni štab Kamale Haris: Tramp pokušava da promeni uslove debate u svoju korist
Predizborni štab Kamale Haris: Tramp pokušava da promeni uslove debate u svoju korist - Copyright AP Photo/Darron Cummings/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Predizborni štab Kamale Haris, potpredsednice SAD i najverovatnijeg kandidata demokrata na predstojećim izborima optužio je danas bivšeg predsednika SAD i kandidata republikanaca Donalda Trampa da pokušava da promeni uslove debate na ABC njuzu zakazane za 10. septembar, kako bi stvorio okruženje za debatu koje bi moglo da mu da prednost.

Tramp je juče na platformi Istina (Truth Social) objavio da se dogovorio sa Foks njuzom da održi debatu 4. septembra, uz prisustvo moderatora Foks njuza i auditorijuma, prenosi CNBC.

On je ocenio da tekuće parnice sa ABC njuzom predstavljaju "sukob interesa".

"Donald Tramp je uplašen i pokušava da se povuče iz debate na koju je već pristao i otrči pravo na Foks njuz da ga spase", naveo je u saopštenju Majkl Tajler, portparol predizbornog štaba Kamale Haris.

Prema mišljenju Tajlera, Tramp "treba da prestane da igra igrice i da se pojavi na debati na koju se već obavezao 10. septembra". 

Trampov predizborni štab nije odgovorio na zahtev da prokomentariše izjavu predizbornog štaba Kamale Haris.

Nekoliko dana nakon što je sadašnji predsednik SAD Džozef Bajden odustao i podržao Haris kao kandidata demokrata, Tramp je izjavio da je spreman da više puta učestvuje u debati sa potpredsednicom SAD, ali je kasnije rekao da će učestvovati u debati tek kada demokrate zvanično nominuju kandidata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet