Fokus

Guverner Severne Karoline Kuper povlači kandidaturu za potpredsednika SAD u timu Kamale Haris

Komentari

Autor: Tanjug

30/07/2024

-

11:40

Guverner Severne Karoline Kuper povlači kandidaturu za potpredsednika SAD u timu Kamale Haris
Guverner Severne Karoline Kuper povlači kandidaturu za potpredsednika SAD u timu Kamale Haris - Copyright Tanjug AP/Misper Apawu

veličina teksta

Aa Aa

Guverner Severne Karoline Roj Kuper objavio je danas da povlači kandidaturu za potpredsednika SAD u timu Kamale Haris, koja je najizgledniji predsednički kandidat demokrata na novembarskim predsedničkim izborima.

"Snažno podržavama kampanju potpredsednice Haris za mesto predsednika. Znam da će ona pobediti i počastvovan sam što sam uzet u obzir da budem kandidat za njenog potpredsednika. Ovo, međutim, nije pravi trenutak za Severnu Karolinu i mene da se nađem na izbornoj listi", objavio je Kuper na platformi X.

On je dodao da Haris ima sjajan spisak ljudi sa kojeg može da bira, kao i da će svi raditi na tome da ona pobedi, prenosi ABC News.

Među demokratskim kandidatima za potpredsednika pominju se i senator iz Arizone Mark Keli, guverner Pensilvanije Džoš Šapiro, guverner Minesote Tim Valc, kao i guverneri Kentakija i Ilinoisa Endi Bešir i Džej Bi Pricker.

Nacionalna konvencija demokrata, na kojoj će biti zvanično proglašen predsednički kandidat, počinje 19. avgusta u Čikagu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet