Fokus

CNN: Trampova kampanja podnela žalbu FEC-u, u pokušaju da blokira kandidaturu Haris

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2024

-

10:55

CNN: Trampova kampanja podnela žalbu FEC-u, u pokušaju da blokira kandidaturu Haris
Tanjug/AP/Evan Vucci - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Trampova kampanja podnela je žalbu Federalnoj izbornoj komisiji (FRC) uz tvrdnju da novac prikupljen za kandidaturu za reizbor predsednika Džoa Bajdena ne može da se prenese na predsedničku kampanju potpredsednice Kamale Haris.

Tužbu je podneo generalni savetnik Trampove kampanje Dejvid Vorington koji je u žalbi naveo da bi transfer sredstava iznosio "malo više od prekomernog doprinosa od 91,5 miliona dolara od jednog predsedničkog kandidata drugom", prenosi CNN.

"Kamala Haris nastoji da izvrši pljačku od 91,5 miliona dolara preostalog novca Džoa Bajdena u kampanji - drsko uzimanje novca koje bi predstavljalo najveći prekomerni doprinos i najveće kršenje u istoriji Saveznog zakona o izbornoj kampanji iz 1971, sa izmenama i dopunama", naveo je on u žalbi, u koju je CNN imao uvid.

Žalba je podneta protiv Bajdena, Harisove, Bajdenove kampanje (koja je sada kampanja Harisove) i blagajnika kampanje Keane Spenser zbog navodnog "flagrantnog kršenja zakona davanjem i primanjem prekomernog doprinosa od skoro sto miliona dolara" i za podnošenje lažnih formulara Komisiji.

Portparol kampanje Kamale Haris Čarls Krečmer Lutvak rekao je povodom žalbe, da su republikanci verovatno ljubomorni što su demokrate odlučne da pobede Donalda Trampa i njegove saveznike, ali neosnovane pravne tvrdnje – poput onih koje su iznosili godinama da pokušavamo da potisnemo glasove i ukrademo izbore, samo će im odvratiti pažnju dok mi upisujemo volontere, razgovaramo sa biračima i pobeđujemo na izborima.

Portal navodi da je malo verovatno da će komisija preduzeti bilo kakvu akciju sve do mnogo posle dana izbora, s obzirom na njen spori ritam rešavanja pitanja. Portparol FEC-a je odbio da komentariše žalbu navodeći da je politika agencije da se ne raspravlja o rešavanjima takvih pitanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet