Fokus

Prva reakcija Trampa: Bajden bio najgori predsednik, ali lakše bi bilo pobediti Kamalu Haris

Komentari

Autor: CNN

21/07/2024

-

20:15

Prva reakcija Trampa: Bajden bio najgori predsednik, ali lakše bi bilo pobediti Kamalu Haris
Prva reakcija Trampa: Bajden bio najgori predsednik, ali lakše bi bilo pobediti Kamalu Haris - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Samo nekoliko minuta nakon što je Džozef Bajden objavio da se povlači iz predsedničke trke u SAD, kandidat republikanaca Donald Tramp je u telefonskom razgovoru za CNN rekao da je Bajden "njagori predsednik u istoriji zemlje". 

Još je nejasno ko će biti novi kandidat Demokratske stranke, a Tramp je rekao da bi bilo lakše pobediti Kamalu Haris nego Bajdena. 

Tramp je zatim objavio na svojoj društvenoj mreži Truth Social da Bajden nije bio sposoban da se ponovo kandiduje za predsednika, i da "sigurno nije sposoban ni da služi kao predsednik" i da to "nikada nije ni bio".

"Pokvareni Džo Bajden nikada nije bio sposoban da se kandiduje za predsednika, a sigurno nije sposoban da služi, niti je ikada bio. Do pozicije predsednika je došao samo lažima, lažnim vestima, a ne napuštajući svoj podrum. Svi oko njega, uključujući njegovog doktora i medije, znali su da on nije sposoban da bude predsednik", naveo je Tramp.

Tramp je rekao da je Bajden kao predsednik loše uradio što je pustio milione migranata da uđu u SAD, kako je naveo, potpuno neprovereni, od kojih su mnogi došli iz zatvora, psihijatrijskih ustanova, kao i rekordan broj terorista. 

"Mnogo ćemo patiti zbog njegovog predsedavanja, ali ćemo vrlo brzo sanirati štetu koju je napravio", naveo je Tramp.

Bajden se povukao danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra.

Komentari (0)

Svet