Fokus

Urušio se most zbog poplava u Kini: Nekoliko vozila upalo u reku, 11 poginulih i 30 nestalih

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2024

-

09:50

Urušio se most zbog poplava u Kini: Nekoliko vozila upalo u reku, 11 poginulih i 30 nestalih
Urušio se most zbog poplava u Kini: Nekoliko vozila upalo u reku, 11 poginulih i 30 nestalih - Copyright Tanjug/AP/Xinhua

veličina teksta

Aa Aa

Jedanaest osoba je poginulo, a 30 se vode kao nestale nakon što se jutros delimično urušio most na autoputu u severozapadnoj kineskoj provinciji Šensi zbog poplava, saopštile su lokalne vlasti.

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je na sveobuhvatne spasilačke napore nakon urušavanja mosta zbog čega su pojedina vozila upala u reku, prenela je agencija Sinhua.

Si je rekao da je Kina u kritičnom periodu u vezi sa poplavama i da lokalne samouprave moraju preuzeti odgovornost za poboljšanje monitoringa i rano upozorenje. 

Kineska nacionalna vatrogasna i spasilačka uprava saopštila je jutros da je poslala spasilački tim koji uključuje 859 ljudi, 90 vozila, 20 čamaca i 41 dron.

Kako se navodi, spasioci su do sada izvukli pet vozila koja su upala u reku. Most, koji se nalazi u okrugu Džašui u gradu Šanglu srušio se nakon obilnih padavina izazvanih bujičnim poplavama, navode lokalne vlasti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet