Fokus

Novi snimak atentata na Trampa: Građani uočili napadača još dok se nameštao da puca (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2024

-

09:44

Novi snimak atentata na Trampa: Građani uočili napadača još dok se nameštao da puca (VIDEO)
Novi snimak atentata na Trampa: Građani uočili napadača još dok se nameštao da puca (VIDEO) - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na internetu se pojavio novi snimak nastao neposredno pre pokušaja atentata na Donalda Trampa, koji je podstakao nova pitanja o bezbednosnim propustima koji su omogućili da dođe do incidenta.

Na snimku se vidi da su građani mnogo pre primetili dvadesetogodišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kada se popeo na krov sa kojeg je pucao na bivšeg predsednika.

"Ide na krov, vidiš li ga? Je l' leži?", "Da, da, leži", "Neko je na krovu!", samo su neki od komentara učesnika mitinga, dok je poslednji upućen lokalnom policajcu.

Kako prenosi AP pozivajući se na bezbednosne izvore, jedan službenik lokalne policije popeo na krov i video Kruksa da je uperio pušku u Trampa. Zatim se, prema istim izvorima, oficir povukao, a Kruks je pucao u narednih nekoliko sekundi.

Istovremeno, predstavnik Tajne službe koji je razgovarao za "NewYork Times" za pucnjavu je okrivio lokalnu policiju.

Prema rečima Entonija Đuljemija, dvadesetogodišnjak je bio izvan perimetra koji su obezbeđivali agenti Tajne službe.

Prema njegovim rečima, za bezbednost na mestu Trampovog mitinga bila je odgovorna Tajna služba, dok je lokalna policija u Pensilvaniji imala zadatak da obezbedi prostor van tog mesta.

Međutim, kako piše "NewYork Post", lokalni stanovnici su rekli da ih niko u uniformi nije posetio ni pre ni tokom Trampovog mitinga.

Podsetimo, Tramp je u subotu lakše povređen tokom predizbornog mitinga u Batleru u Pensilvaniji kada je na njega pucao dvadesetogodišnji Tomas Metjus Krus. Najmanje jedan posetilac skupa je ubijen, a još dve osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povređene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet