Fokus

Pucnjava tokom govora Donalda Trampa: Predsednički kandidat dobro, napadač ubijen, dve osobe povređene

Komentari

Autor: Guardian

14/07/2024

-

00:45

Pucnjava tokom govora Donalda Trampa: Predsednički kandidat dobro, napadač ubijen, dve osobe povređene
Pucnjava tokom govora Donalda Trampa: Predsednički kandidat dobro, napadač ubijen, dve osobe povređene - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika SAD Donalnd Tramp hitno je evakuisan sa bine u Pensilvaniji gde je držao govor nakon što se čula pucnjava u masi, prenosi Guardian.

Na video-snimcima se vidi kako agenti Tajne službe sprovode Trampa do vozila, ali i da mu je uho krvavo.

Pre nego što je evakuisan sa bine Tramp je ostao na zemlji skoro minut, a nakon što je ustao, podigao je pesnicu u vazduh i brzo se uputio ka vozilu.

Portparol Tajne službe je objavio na društvenoj mreži X da je Tramp bezbedan. Enton Đuljemi je rekao da je Tajna služba primenila zaštitne mere i da je istraga u toku.

Trampov portparol Stiven Čung je u izjavi rekao da se bivši predsednik trenutno nalazi u mediciskoj ustanovi gde se vrši dijagnostika.

"Predsednik Tramp zahvaljuje organima za sprovođenje zakona i onima koji su prvi odgovorili i brzo reagovali tokom ovog gnusnog čina. On je dobro i nalazi se na kontroli u lokalnoj medicinskoj ustanovi. Više detalja će uslediti", prenosi Guardian.

"Svi se pridružite u molitvi za našeg predsednika Trampa i sve prisutne na tom mitingu. Nadam se da su dobro", napisao je republikanski senator iz Ohaja, Dž. D. Vens na mreži X.

Atentator je mrtav, dvoje drugih povređeno

Kako javlja "Fox News", napadač na Donalda Trampa je mrtav, a dve osobe su povređena.

Izvor iz snaga za sprovođenje zakona rekao je Žakiju Henrihu iz Fox Newsa da je ubica mrtav i da su još dve žrtve prebačene u bolnicu u Pitsburgu.

Incident se dogodio u Batleru u Pensilvaniji. Činilo se da se dešava pucnjava izbila ubrzo nakon što je Tramp počeo da govori na mitingu na Butler Farm Šovu u subotu uveče.

Komentari (0)

Svet