Politika

Đurđev: Izjava poslanika SSP-a znak da vojvođanski separatizam nije iskorenjen, Vojvodina jeste i biće severna Srbija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2024

-

16:47

Đurđev: Izjava poslanika SSP-a znak da vojvođanski separatizam nije iskorenjen, Vojvodina jeste i biće severna Srbija
Đurđev: Izjava poslanika SSP-a znak da vojvođanski separatizam nije iskorenjen, Vojvodina jeste i biće severna Srbija - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Vojvodina, ili pravilnije Srpsko Vojvodstvo, jeste i biće severna Srbija, jer je to u istorijskom smislu srpski etnički i kulturni prostor, koji je uvek težio ka pripajanju matici, ali u kome je uvek bilo mesta za sve narode i vere, izjavio je danas predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Reagujući na izjavu pokrajinskog poslanika Bojana Jankulovića iz redova opozicione Stranke slobode i pravde, u kojoj je Jankulović ministra građevinarstva Gorana Vesića pozvao da "nauči da se Vojvodina zove Vojvodina, a ne severna srpska pokrajina", Đurđev kaže da upozorenja Srpske lige da "vojvođanski separatizam nije iskorenjen".

"Izjava Bojana Jankulovića u kojoj napada Gorana Vesića jer koristi termin severna Srbija je dokaz da je Srpska liga u pravu kada kaže da Srbija treba da prestane da se brani od Srba, ali i da treba ozbiljno uzeti u obzir naša upozorenja da vojvođanski separatizam nije iskorenjen, već se samo pritajio i čeka povoljnu priliku", ističe Đurđev i nastavlja:

"Činjenica da je Jankulović iz Stranke slobode i pravde govori o tome šta bi nas sutra čekalo da oni osvoje vlast, ne samo da bi predali Kosmet, već i Vojvodinu i Rašku oblast. Svi ti prikriveni vojvođanski multikulturalisti su zapravo ništa drugo do srpski autošovinisti i krajnje je vreme da zakonski odgovaraju zbog kontinuiranog podrivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije", zaključio je Đurđev.

Podsećamo, pokrajinski poslanik Bojan Jankulović iz redova SSP-a, je danas u svojoj izavi između ostalog naveo kako se "Vesić hvali železnicom, a ne pominje kako ju je baš ova vlast uništila".

"Nemojte se hvaliti i nemojte nas hvaliti, već prvo naučite da se Vojvodina zove Vojvodina, a ne 'severna srpska pokrajina'", rekao je pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija