Politika

Narodni pokret Srbije: Beogradska vlast da odustane od izgradnje autobuskog terminala u Bloku 42

Komentari

Autor: FoNet

22/10/2024

-

12:01

Narodni pokret Srbije: Beogradska vlast da odustane od izgradnje autobuskog terminala u Bloku 42
Narodni pokret Srbije - Copyright FoNet/Zoran Mrđa

veličina teksta

Aa Aa

Narodni pokret Srbije (NPS) danas je apelovao na beogradsku vlast da odustane od sprovođenja javne nabavke za izgradnju autobuskog terminala u bloku 42 na Novom Beogradu, ocenivši da je reč o "koruptivnom projektu".

Potpredsednik NPS Miloš Pavlović ocenio je da je u pitanju još jedan u nizu projekata gradske vlasti ukupne vrednosti oko 48 miliona evra, kojim se nanosi šteta i pljačka budžet Beograđana.

"Za vrednost od 48 miliona evra, prema tržišnim uslovima, može se izgraditi objekat od 48.000 metara kvadratnih, što je višestruka površina od projektovane izgradnje autobuskog terminala i samo pojačava sumnju o postojanju korupcije“, ocenio je Pavlović, saopštio je NPS.

Pavlović je naveo da, u okviru opisa kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta, onaj koji želi da bude izabran na tenderu mora da dokaže da ima minimalni prihod od 7,5 milijardi dinara za tri poslednje finansijske godine, odnosno da je učestvovao u izgradnji pet objekata ukupne vrednosti 7,5 milijardi dinara, jednom objektu visokogradnje vrednosti minimum pet milijardi dinara, odnosno objektu građevinske površine 25.000 metara kvadratnih.

"Na ovaj način ovaj tender, kao i u slučaju dodela linija gradskog prevoza i javne nabavke usluge očitavanja brojila, pravi se za tačno određenog ponuđača koji ima prihod od najmanje 7,5 milijardi dinara u poslednje tri finansijske godine", naveo je Pavlović.

Pavlović je dodao da gradska vlast takvom javnom nabavkom krši odredbe Zakona o javnim nabavkama na štetu Beograđana, praveći diskriminaciju i razliku između potencijalnih ponuđača i dovodeći time u povoljniji položaj sebi bliske privredne subjekte.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija