Politika

Euronews centar: "Digitalne klopke" na popularnim društvenim mrežama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2024

-

12:43

Euronews centar: "Digitalne klopke" na popularnim društvenim mrežama
Euronews centar: "Digitalne klopke" na popularnim društvenim mrežama - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Kakve "digitalne klopke" su postavljene pred decu na popularnim društvenim mrežama? Tehnološke kompanije suočavaju se sa optužbama da im je profit uvek ispred mentalnog zdravlja mladih. Često možemo da čujemo da Tviter, Instagram, Fejsbuk, TikTok i Snepčet dele društva i dovode do nasilja i mržnje.

Sa jedne strane stručnjaci pitaju koliko je još potrebno dokaza pre nego što zaista shvatimo poruku koja nam je pred očima, a to je da društveni mediji predstavljaju ozbiljnu opasnost, naročito za mlade. A sa druge strane, kompanije koje su vlasnice najvećih društvenih mreža negiraju ili ublažavaju ove navode. Međutim, činjenica je da one zarađuju ogroman novac dok deca provode sate pred ekranima.

Da li društvene mreže treba zabraniti za one koji nisu punoletni? To je samo jedno od pitanja koja ćemo postaviti gostima večerašnje emisije Euronews Centar. Miloš Milić će razgovarati sa dečjim psihijatrom Robertom Grujičićem i Vladimirom Radunovićem iz Diplo fondacije.

U drugom delu emisije gost će biti član Saveta za veštačku inteligenciju Vlade Srbije Aleksandar Linc-Đorđević, osnivač i direktor Data Science konferencije.

Komentari (0)

Srbija