Politika

Hoće li uskoro biti nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu? Stano: Spekulacije ne komentarišemo

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

13:43

Hoće li uskoro biti nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu? Stano: Spekulacije ne komentarišemo
Hoće li uskoro biti nove runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu? Stano: Spekulacije ne komentarišemo - Copyright Prinskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je danas da nema najave o bilo kakvom predstojećem sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, a da spekulacije o tome da bi uskoro moglo da dođe do dijaloga na visokom nivou, ne želi da komentariše.

"Pre svega nikada ne komentarišemo bilo kakve spekulacije, a drugo nema najave koju mogu da objavim o bilo kakvom predstojećem sastanku u okviru dijaloga, uz posredovanje EU", rekao je Stano na brifingu za novinare u Briselu, na pitanje da prokomentariše spekulacije da bi ove nedelje moglo da dođe do dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je 6. oktobra da će raditi na pripremi narednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu u okviru dijaloga uz posredstvo Evropske unije i istakao da bi voleo da se sastanak održi u narednim sedmicama.

''U nedelji koja dolazi, usredsrediću se na pripremu sledećeg sastanka glavnih pregovarača u Briselu, za koji bih voleo da bude održan u narednim nedeljama'', napisao je tada Lajčak na svom nalogu na Fejsbuku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija