Politika

Đurđev: Vreme potvrđuje moju tezu da je Vučević jedini u stanju da prati Vučićev tempo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2024

-

18:46

Đurđev: Vreme potvrđuje moju tezu da je Vučević jedini u stanju da prati Vučićev tempo
Đurđev: Vreme potvrđuje moju tezu da je Vučević jedini u stanju da prati Vučićev tempo - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Dinamiku aktivnosti i susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim i svetskim zvaničnicima malo ko u svetu, a kamoli u Srbiji može da prati, dok je Srpska liga godinama unazad verovala da to jedino može aktuelni premijer Srbije Miloš Vučević i zato je dobro što je čovek takvog profila, ozbiljan, odgovoran i energičan, na pravom mestu i u pravu vreme, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Prema njegovim rečima, dovoljno je osvrnuti se samo na prethodnih nekoliko dana i videti sa kim se sve premijer Srbije susreo. 

"Od francuskog ministra za Evropu Benjamina Hadada, preko preko nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, pa sve do italijanskog ministra spoljnih poslova Antonija Tajanija i mađarskog premijera Viktora Orbana. To je trasa sastanaka kojom je Vučević poslednjih dana neumorno koračao", istakao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige dodao je da se Vučević, za razliku od nekih ministara, ne stidi da razgovara i sa Rusima i Kinezima kada je to neophodno. 

"Srbija je, kada je to najpotrebnije, jer veliki su izazovi ispred naše države i naroda, dobila tandem Vučić-Vučević koji može i hoće da uradi mnogo toga dobrog za svoju zemlju. Premijer je hrabro i odlučno zakoračio predsednikovom utabanom stazom, a rezultati toga se već vide - od kreditnog rejtinga koji je Srbija nedavno dobila, preko nabavke najsavremenijeg oružja iz različitih zemalja, pa do rasta plata i penzija i drugog u Evropi privrednog rasta", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija