Politika

PSG: Skupo će nas koštati ponašanje gradonačelnika

Komentari

Autor: Fonet

15/10/2024

-

13:15

PSG: Skupo će nas koštati ponašanje gradonačelnika
Stefan Simić - Copyright FoNet video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Stefan Simić izjavio je danas da će građane Beograda "bahatost i kršenje zakona" gradonačelnika Aleksandra Šapića u slučaju turske firme "KentKart", koja se bavila naplatom karata u javnom prevozu, "koštati između deset i 17 miliona evra".

Simić je na konferenciji za novinare rekao da je Šapić, kada je došao na mesto gradonačelnika, "odmah pokušao da raskine ugovor sa 'KentKartom'", a ta firma je 1. aprila predala zahtev za pokretanje arbitražnog postupka u Vašingtonu i traži da joj Srbija isplati između deset i 17 miliona evra.

Simić je podsetio da je prvo ročište trebalo da bude 30. aprila, a drugo 28. juna ove godine, ali su, kako tvrdi, oba ročišta otkazana zato što su se "obe strane dogovorile da je to dobro".

"Jasno je da Grad Beograd i država Srbija pokušavaju da se nagode van ove arbitraže da bi isplatili manje novca. Naša informacija je da 'KentKart' ne želi da pristane na tu cifru. Očigledno je da će nas mnogo koštati ovakvo bahato ponašanje gradonačelnika", istakao je Simić.

Simić je rekao i da je Šapić izgubio podršku koalicionih partnera i Srpske napredne stranke. Kao primer je naveo da su poslanici Socijalističke partije Srbije u republičkom parlamentu "jasno rekli da je ta stranka pogrešila što je podržala Šapića za gradonačelnika Beograda", a podsetio je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Šapićevu ideju da premesti Titov grob rekao da od toga nema ništa.

Navodeći da je Beograd pred kolapsom, ulice su raskopane, javni prevoz i kišna kanalizacija ne funkcionišu, Simić je dodao da bi zbog takve situacije u glavnom gradu i "koruptivnih ugovora" Šapić trebalo da bude smenjen za funkcije gradonačelnika. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija