Politika

Sautgejtu treba odmor od najmanje godinu dana: Tek posle njega će razmišljati o novom poslu

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2024

-

13:13

Sautgejtu treba odmor od najmanje godinu dana: Tek posle njega će razmišljati o novom poslu
Geret Sautgejt - Copyright Tanjug / AP Photo/Martin Meissner, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Dovenadavni selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Garet Sutgejt neće biti taj koji će zameniti Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda, ukoliko čelnici kluba odluče da uruče otkaz holandskom stručnjaku, čemu se navijači nadaju.

Trener koji je sa selekcijom Ostrvljana igrao dva vezana finala Evropskog prvenstva i polufinale Mundijala, u ovom trenutku želi samo da se odmori i ne razmišlja o novom poslu.

"Uživam u životu i ne želim da se toga odreknem tako lako. Poslednjih 11 godina sam bio u potpunosti na rapsolaganju Fudbalskom savezu Engleske i potrebno mi je malo vremena da odmorim, ali i probam neka druga životna iskustva koja nisam mogao kao selektor mlade i seniorske reprezentacije", rekao je Sautgejt.

Iskusni stručnjak je naglasio da će taj odmor na kojem se nalaziti potrajati još majmanje godinu dana i da će tek nakon toga razmisliti o preuzimanju novog kluba ili nacionanog tima.

"Sigurno neću raditi narednih godinu dana. To mogu da garantujem. Moram da se odmorim i psihički i fizilki od svih velikih napora koje sam imao u proteklih nekoliko godina“, rekao je Sautgejt.

Nekadašnji selekor Engleske je, uz Tomasa Tuhela, bio neko ko se najviše pominjao kao naslednik Erika ten Haga, ali od toga očigledno nema ništa.

Komentari (0)

Srbija