Politika

Vučić: Srbija ostala čvrsto na slobodarskom putu, brine o svojim građanima i ekonomiji (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/10/2024

-

19:00

Vučić: Srbija ostala čvrsto na slobodarskom putu, brine o svojim građanima i ekonomiji (VIDEO)
Vučić: Srbija ostala čvrsto na slobodarskom putu, brine o svojim građanima i ekonomiji (VIDEO) - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na društvenoj mreži Instagram nakon učešća na samitu Ukrajina-jugoistočna Evropa u Dubrovniku, rekavši da je u prethodnom periodu održano mnogo teških sastanaka, ali da je Srbija ostala čvrsto na slobodarskom putu, brinući o svojim građanima i svojoj ekonomiji.

"Živimo u izazovnim vremenima i još pre odlaska u Njujork znali smo i da ćemo da imamo mnogo aktivnosti, mnogo izazova, teških sastanaka, susreta, problema. Ipak ono što je najvažnije to je da Srbija je čvrsto na svom slobodarskom putu, ali da pre svega brine o svojim građanima, o svojoj ekonomiji. Zato sam izuzetno ponosan zbog investicionog rejtinga koji smo dobili. Moraćemo da radimo još više, još mnogo, mnogo više nego što smo do sada radili", rekao je on i dodao:

"I ovde u Dubrovniku i juče u TIvtu i sutra već sa američkim ministrom ekonomije i prekosutra sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Štitićemo interese Srbije, boriti se za život naših građana i za njihov bolji standard".

Predsednik Srbije je najavio i prisustvo fudbalskoj utakmici Srbija - Švajcarska u subotu u Leskovcu, gde će sa njim biti i njegov najmlađi sin.

"A onda, hteo sam i da vas obavestim, u subotu popodne dao sam sebi slobodno vreme i želim da pozovem sve ljude sa juga Srbije da dođu da podrže reprezentaciju Srbije u Leskovcu protiv Švajcarske. Ne znam da li ćemo da izgubimo ili da pobedimo, teška je utakmica, ali treba da dođemo da navijamo za Srbiju. Ja ću sa Vukanom da dođem, čujem da će sa nama da bude i predsednik Dodik i pozivam sve ljude da dođu da podrže našu Srbiju i da i u tom sportskom delu pokažemo koliko možemo da budemo uspešni", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija