Politika

Anđelković: Uklanjanje ćiriličnih tabli u Zvečanu nastavak Kurtijevih provokacija

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2024

-

10:35

Anđelković: Uklanjanje ćiriličnih tabli u Zvečanu nastavak Kurtijevih provokacija
Anđelković: Uklanjanje ćiriličnih tabli u Zvečanu nastavak Kurtijevih provokacija - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Pošte Srbije Zoran Anđelković izjavio je da uklanjanje ćiriličnih saobraćajnih tabli od strane opštinskih vlasti u Zvečanu predstavlja kontinutet provokacija premijera privremenih prištinskih insitucija Aljbina Kurtija prema Srbima na AP KiM kako bi Srbiju uvukao u sukob sa NATO.

Anđelković je za Tanjug ocenio da su, iako Kurti svakog dana smišlja nove provokacije na severu KiM, Srbi na KiM svesni toga.

"Nije pitanje kome smetaju ćirilične table, već je pitanje kome smeta srpski narod na KiM i onda opet imamo odgovor da Kurtijevom režimu smeta sve ono što je hrišćansko na KiM i što ima predznak srpskog", istakao je Anđelković.

On je podsetio da su nedavno kod Gračanice paljena tri krsta kao poruka da hrišćani nisu dobrodošli na prostoru KiM.

Table sa ćiriličnim natpisima "Dobro došli u opštinu Zvečan" i "Srećan put" kod Zvečana juče su ukonjene, a postavljene su nove na kojima je najpre velikim slovima na albanskom jeziku, a zatim i sitnijim na srpskom jeziku latinicom i na engleskom jeziku napisano "Dobrodošli" i "Srećan put", pri čemu je u natpisu "Srećan put" na srpskom umesto slova ć napisano slovo č.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija