Politika

Lajčak: Sa Vučićem detaljno o dešavanjima u dijalogu i primeni Ohridskog sporazuma

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

25/09/2024

-

23:50

Lajčak: Sa Vučićem detaljno o dešavanjima u dijalogu i primeni Ohridskog sporazuma
Lajčak: Sa Vučićem detaljno o dešavanjima u dijalogu i primeni Ohridskog sporazuma - Copyright Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama Generalne skupštine UN (GSUN) u Njujorku, detaljno razgovarao o najnovijim dešavanjima u okviru dijaloga i primeni Ohridskog sporazuma, u svetlu Plana rasta za Zapadni Balkan. 

"Jutros sam razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama GSUN. Razgovarali smo detaljno o ​​najnovijim događajima u dijalogu i potrebi za ponovnim angažovanjem i implementacijom Ohrida, takođe u svetlu Plana rasta EU za region", naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

Vučić je prethodno novinarima rekao da je prilikom razgovora sa Lajčakom ponovo ukazao na rušenje svega što je potpisano i prihvaćeno Briselskim sporazumom.

On je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" dodao da su AP Kosovo i Metohija i opstanak srpskog naroda na svojim ognjištima glavna tema svih njegovih sastanaka u Njujorku, a da je sa Lajčakom razgovarao "ne samo o situaciji na terenu, sa kojom je on vrlo dobro upoznat, već i tome šta EU i međunarodna zajednica ne čine, a u obavezi su, kao i o tome šta Srbija, u okviru svojih mogućnosti, namerava da uradi kako bi zaštitila svoj narod i njihovo pravo na život i slobodu".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija