Politika

Dačić: Govor Vučića u Generalnoj skupštini UN izvanredan, podržavam ga apsolutno u tim stavovima

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

10:47

Dačić: Govor Vučića u Generalnoj skupštini UN izvanredan, podržavam ga apsolutno u tim stavovima
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN bio izvanredan i da je pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN.

"Došlo do kolapsa zato što je prekršena povelja UN, prekršen je osnovni princip kako se održava mir u svetu. A to znači da mora da se donese odluke o tome, a ne da se ostavlja unilateralno da svaka država koja to može rešava svoje probleme upotrebom sile i tu više nema principa ", rekao je Dačić za TV Pink.

On je naglasio da apsolutno podržava predsednika u svim tim stavovima i da su to, kako je dodao, zajednički stavovi svih ovih godina.

Prema rečima Dačića, agresija na Jugoslaviju je stvorila početni presedan, koji je kasnije korišćen na mnogo mesta u svetu, a doveo je i do jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i njegovog priznanja od strane zemalja agresora.

"Započinju se i sukubi koji nisu samo lokalnog karaktera. Nemate autoritativno telo međunarodne zajednice koje rukovodi krizom i zato kažem da je predsednik pogodio u suštinu i dao jednu dijagnozu stanja", rekao je Dačić.

Kako je naglasio, sada će i većina zemalja u svetu podržati ono što je predsednik Vučić rekao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija