Politika

Vrh vodenog talasa noćas ušao u Hrvatsku: Na snazi vanredne mere od poplava, najviši nivo bio 708 centimetra

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

10:36

Vrh vodenog talasa noćas ušao u Hrvatsku: Na snazi vanredne mere od poplava, najviši nivo bio 708 centimetra
Vrh vodenog talasa noćas ušao u Hrvatsku: Na snazi vanredne mere od poplava, najviši nivo bio 708 centimetra - Copyright Tanjug/HINA/Zvonimir Kuhtić

veličina teksta

Aa Aa

Vrh vodenog talasa reke Dunav ušao je u Hrvatsku noćas dva sata iza ponoći, kada je izmeren najviši vodostaj od 708 centimetara, a u narednih desetak sati se očekuje njegova stagnacija i potom blago opadanje, potvrdio je jutros Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda.

Vrhunac vodenog talasa Dunava je stigao noćas u Batinu, ali je on niži od očekivanog i nije premašen nivo reke iz rekordne 2013. kada je iznosio 776 cm.

Mate Lukić, načelnikom Štaba civilne zaštite Osječko-baranjske županije potvrdio je za HRT da je situacija zadovoljavajuća.

"Dunav je trenutno na 704 cm, što znači da stagnira", kazao je Lukić.

Iako trenutno pada kiša, što ne ide u prilog situaciji, Lukić kaže da to ne bi trebalo da stvori neke veće probleme.

"Nisu to velike količine, mislim da ukoliko ovako nastavi, a prognoze su negde do poslepodneva, ne bi trebalo biti većih problema", naveo je Lukić.

Prema informacijama Hrvatskih voda, vodeni talas Dunava će se u Hrvatskoj zadržati nekoliko dana i za sve to vreme na snazi će biti vanredne mere od poplava, koje se proglašavaju kada nivo reke iznosi 650 cm.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija