Politika

Srpska lista: Brutalno prebijanje Radića posledica antisrpske politike Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2024

-

13:17

Srpska lista: Brutalno prebijanje Radića posledica antisrpske politike Prištine
Srpska lista: Brutalno prebijanje Radića posledica antisrpske politike Prištine - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista saopštila je danas da je brutalno maltretiranje i prebijanje Dejana Radića iz stradalnog sela Staro Gracko koje su, prema njegovom svedočenju, izvršila lica koja su govorila albanski jezik, posledica antisrpske politike režima u Prištini koji svojim svakodnevnim i svakovrsnim nasiljem prema srpskom narodu i politikom nekažnjavanja ovakva dela i podstiče, dok se međunarodna zajednica pravi nema.

Srpska lista je u saopštenju zatražila da međunarodni predstavnici dođu u Staro Gracko i izbliza vide kako žive Srbi, kako izgleda kada se o njihovoj bezbednosti staraju kosovske institucije i kako se antisrpska politika koju sprovodi premijer privrmenih prištinskih institucija Aljbin Kurti reflektuje na svakodnevni život srpskog  naroda.

Ukazuje se da su Dejana u njegovoj porodičnoj kući nasilnici vezali i besomučno tukli do iznemoglosti, a potom ga i opljačkali i ostavili ga, dok mu komšije Srbi nisu pomogli. Srpska lista najoštrije je osudila ovaj gnusni čin i zatražila da odgovorni najhitnije budu pronađeni i propisno sankcionisani. 

"Meštani Starog Gracka se godinama nisu oporavili od mučkog ubistva žetelaca iz ovog sela, i ovaj gnusni čin je izazvao ogorčenje, strah i uznemirenost Srba", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Prethodno je Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila, da je u Starom Gracku, u opštini Lipljan, noćas oko ponoći, u svojoj kući mučki pretučen i opljačkan Srbin Dejan Radić. 

Kako se navodi, trojica napadača koja su pričala albanski prvo su Radića vezali, a potom tukli motkom i na kraju opljačkali. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija