Politika

Đurđev: Teroristički napadi u Beogradu, Novom Pazaru i Nevesinju verovatno povezani, radikalni islam je tempirana bomba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2024

-

19:26

Đurđev: Teroristički napadi u Beogradu, Novom Pazaru i Nevesinju verovatno povezani, radikalni islam je tempirana bomba
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev izjavio je da su nedavni teroristički napadi u Beogradu, Novom Pazaru i Nevesinju verovatno povezani i da Srbija treba da uči iz ruskog iskustva kako da se obračuna sa radikalnim islamom.

"Ubeđen sam da su nedavni teroristički napadi u Beogradu, okolini Novog Pazara i poslednji u okolini Nevesinja u Republici Srpskoj povezani i da imaju duboki predznak radikalnog islama čiji sledbenici zvani vehabije žele da pošalju poruku svim Srbima, ma gde oni živeli, da nisu i neće biti bezbedni. Tu bih svakako ozbiljno uzeo u razmatranje i najnovije pretnje koje albanski ekstremisti upućuju ambasadama Srbije širom Evrope", rekao je Đurđev.

Prema njegovim rečima, radikalni islamisti ne miruju još od proklamovanja "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića i svi oni su rat u Bosni i na Kosmetu doživeli kao džihad nad Srbima kao bedemu hrišćanstva i evropske civilizacije. 

"Vehabizam je tempirana bomba na kojoj sedimo, možemo je deaktivirati, ali je potrebno da se trgnemo iz sna, da čupamo problem iz korena dok još možemo, a ne da zabijamo glavu u pesak. Nakon 1990-ih ideja džihada nad Srbima nije umrla, samo je zaspala i sada svedočimo njenom buđenju", podvukao je Đurđev. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija