Politika

Vulin sa Manturovim: Odnosi Srbije i Rusije, uprkos brojnim izazovima, na visokom nivou

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2024

-

19:50

Vulin sa Manturovim: Odnosi Srbije i Rusije, uprkos brojnim izazovima, na visokom nivou
Vulin sa Manturovim: Odnosi Srbije i Rusije, uprkos brojnim izazovima, na visokom nivou - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, poslednjeg dana zvanične posete Moskvi, sastao se sa prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovom.

Potpredsednik Vulin i prvi potpredsednik Manturov razgovarali su o bilateralnoj saradnji Republike Srbije i Ruske Federacije i konstatovali da su odnosi dveju zemalja, uprkos brojnim izazovima, na visokom nivou.

Vulin i Manturov su sumirali rezultate razgovora srpskog potpredsednika vlade i ruskih ministara tokom četvorodnevne zvanične posete Moskvi, i saglasili se da, i pored dobre saradnje, postoji prostor za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa Srbije i Rusije.

Jedna od tema sastanka bila je i ekonomska saradnja dve zemlje. Potpredsednik srpske vlade je istakao da su ekonomski odnosi sa Rusijom od izuzetnog značaja za Srbiju naročito u oblasti energetike.

Napomenuo je da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle i da postoje povoljni uslovi za uzajamna ulaganja i bolje korišćenje potencijala u različitim privrednim i infrastrukturnim projektima.

Potpredsednik Vulin je dodao da je Srbija prijatelj Rusije i da i pored pritisaka nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

Zahvalio je prvom potpredsedniku Manturovu na aktivnoj podršci Rusije po pitanju teritorijalne celovitosti Srbije i na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija