Politika

Ambasada Egipta organizovala prijem povodom nacionalnog praznika, na svečanosti i Vučić

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2024

-

19:42

Ambasada Egipta organizovala prijem povodom nacionalnog praznika, na svečanosti i Vučić
Ambasada Egipta organizovala prijem povodom nacionalnog praznika, na svečanosti i Vučić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Egipta u Srbiji Basel Salah i njegova supruga Maha Baraka organizuju večeras u Beogradu prijem povodom Nacionalnog dana Arapske Republike Egipat, kome prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svečanosti prisustvuju i potpredsednica Narodne skupštine Marina Raguš, poverenica za ravnopravnost Brankica Janković, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, kao i brojni predstavnici javnog života Srbije, Vojske Srbije i stranih vojski, kao i diplomatskog kora - između ostalog i ambasador SAD Kristofer Hil i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko.

Nacionalni dan 23. jul, odnosno Dan revolucije, državni je praznik Egipta, kojim se obeležava godišnjica egipatske revolucije 1952. godine, a koja je dovela do proglašenja moderne Arapske Republike Egipta, čime se završava period Kraljevine.

To je ne samo jedan od najvažnijih datuma u istoriji Egipta, već i najveći javni praznik u Egiptu, zemlji koja ima više od 100 miliona stanovnika.

Srbija i Egipat su prošle godine obeležili 115 godina diplomatskih odnosa.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija