Politika

Đurđev o vojnoj vežbi Vojske Srbije: Vatreni udar čeka svakog ko pomisli da može da naudi Srbiji i Srbima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2024

-

17:29

Đurđev o vojnoj vežbi Vojske Srbije: Vatreni udar čeka svakog ko pomisli da može da naudi Srbiji i Srbima
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev čestitao je vrhovnom komandantu Vojske Srbije i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijeru Milošu Vučeviću, kao i svim pripadnicima Vojske Srbije na izvanredno izvedenoj združenoj taktičkoj vojnoj vežbi "Vatreni udar". 

"Naziv tih vežbi 'Vatreni udar 2024' je apsolutno prikladan, jer to je ono što mogu da očekuju svi oni koji sanjaju o novom bombardovanju Srbije, komadanju naših teritorija i proterivanju naših ljudi", izjavio je Đurđev. 

Prema njegovim rečima, Srbija danas, 12 godina nakon što su neki topili tenkove i ukinuli obavezno služenje vojnog roka, ima modernizovanu vojsku, sa sofisticiranim naoružanjem i sa oficirima i vojnicima čije plate kontinuirano rastu. 

"Zahvaljujući viziji predsednika Vučića i važnom doprinosu Miloša Vučevića dok je bio ministar odbrane, Srbija je danas vodeća vojna sila u regionu. To ne kažemo mi, to kažu vodeći zapadni vojni časopisi. Da nije tako, odavno bi mnogi odustali od razgovora sa nama i upotrebili brutalnu silu", dodao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige pozdravio je najavu predsednika Vučića o uvođenju obaveznog vojnog roka. 

"Treba nam stajaća narodna vojska spremna da brani narod u slučaju rata, ali i u mirnodopskim vremenima od sve češćih prirodnih nepogoda. I dalje je san svakog srpskog domaćina da pošalje sina u vojsku, to je deo našeg narodnog bića", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija